“Tészta”:
25 dkg dió (kb. 16 órán keresztül áztattam, közben gyakran leöblítettem)
20 dkg magnélküli datolya (kb. 30 percig áztattam meleg vízben)
1,5-2 ek. útifűmaghéj
2 ek. karobpor
Krém:
1 marék kesudió
3-4 ek. kókuszreszelék
1-2 ek. útifűmaghéj
1-2 ek. agavészirup (vagy más édesítő)
Először a tésztát készítettem el. A diót kissé darabosra aprítottam, félre raktam egy tálba. Az áztatott datolyát szintén aprítottam, míg krémes állagú lett, majd a dióhoz adtam. Hozzátettem az útifűmaghéjat és a karobport, majd alaposan összekevertem.
Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt helyeztem és erre formáztam meg a korongokat. Aszaló hiányában 40 °C-os sütőbe tettem, melynek ajtaját egy fakanállal kitámasztottam és így hagytam 2,5 órára.
A krémhez először leaprítottam a kesudiót és a kókuszreszeléket, hozzáadtam az útifűmaghéjat, az agavészirupot és annyi vizet, amennyit felvesz a krémes állagig. Ezután az aprítóban még kevertem picit.
Miután a tészta eleget vesztett nedvességéből, a korongokat összeragasztgattam a krémmel, mellyel nem szabad spórolni, hiszen úgy adja ki igazán az ízét!
Jót tesz neki, ha egy éjszakát pihen a hűtőben, de akár rögtön is fogyasztható!
Gyümölcsökkel és magokkal még különlegesebb ízélményt lehet varázsolni a krémnek.
Szép és békés napot kívánok!