Fogadjátok szeretettel Sütő Mónika tortáját! 🙂
Gránátalmás zöldcitromos torta

“Az alap:
130 gramm mandulapép
30 gramm kókusz lisztté őrölve
9 csepp stevia
4 evőkanál kakaópor
kiskanál fahéj
késhegynyi vanília
1 citrom reszelt héja
csipet só
ha szükséges pici víz vagy mandulatej

Krém:
2 avokádó
2 banán
7 evőkanál kókuszzsír
2 zöldcitrom leve
10 csepp stevia
Krém felét megszínezni, 2 marék gránátalma leve, 1 szelet cékla leve

Dísz: gránátalma és kivi

Elkészítés: Mandulatejet készítettem, beáztatott mandulát turmixoltam vízzel. Ezt leszűrtem, kinyomkodtam mosózacskóban, majd a mandulapépből kimértem 130 grammot. Ehhez kevertem a többi hozzávalót. Kicsit száraz volt, nem állt össze olyan szépen, így még öntöttem hozzá 2 evőkanál mandulatejet. A kapott masszát csatos forma aljára nyomkodtam.

Felszeltem a kivit a forma szélére helyeztem. Turmixgépbe dobtam a krém hozzávalóit, kivéve a gránátalma és a cékla levét. A zöld krém felét beleöntöttem a formába, a maradékot turmixoltam, a piros lével, majd ezt a torta tetejére kentem. Hűtőben pihent 1- 2 órát. Megszórtam gránátalma maggal majd megettem. Ez egy lúgosító torta, kevés gyümölcscukorral. A stevia miatt nagyon kellemes, nem az a tipikus édes sütemény. Aki jobban szereti édesen, használhat, datolyát, vagy mézet a stevia helyett. Egészségetekre! 🙂 ”

A receptet további képekkel itt is megtalálhatjátok:
http://nyerskonyha.blogspot.hu/2015/02/granatalmas-zoldcitromos-kremes-alom.html